2020. 1 szám
Előszó:
Minek nevezzelek? – dr. Horváth-Papp Imre
Gazdaság:
Innováció a jövőben, mi várható a baromfi- és takarmányiparban? – dr. Zoltán Péter
Körkérdés:
2019-et értékelték a szövetségi elnökök – Veszelka András
Jogszabály:
Az állattenyésztés uniós és új nemzeti szabályozása– dr. Flink Ferenc
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat helyzete 2019-ben – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Kristóf Beáta, Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi
Nekrológ:
Elhunyt Szabó István a magyar agráripar meghatározó személyisége – munkatársunktól
Esemény:
Jóval négyszáz felett a négyszázasok – munkatársunktól
Takarmányozás:
A korszerű baromfi-takarmányozás alapjai (XIV. rész) – dr. Gyenis József
Víziszárnyas:
Évszázados unikumunk: a libamáj – dr. Áprily Szilvia
Gazdaság:
A termelői szerveződések helyzete, a termelői csoportok gondjai – Tolvaj-Gergő Győző
Technológia:
Az alternatív tojástermelés technológiai kérdései (1. rész) – Kiss Barnabás
Esemény:
IPPE – magyar szemmel – dr. Gyenis József
Higiénia:
A közösen kialakított ellenőrző lista a járványvédelem eszköze – Fábián Imre
Körkérdés:
Hatékony eszközökkel szigorodik a járványvédelem – Lesz kalács is, korbács is – Veszelka András
Állategészségügy:
Fertőtleníthetőség kötött talajon, fóliás tartásban nevelt libaállományoknál – dr. Tenk István, dr. Csorbai Attila
Brojlerekben előforduló mirigyesgyomor-elváltozások összefüggései más elváltozásokkal – Laczkóné dr. Sápi Réka
Nyúltenyésztés:
A nyulak termelése a születési súlyuktól függően – dr. Szendrő Zsolt, dr. Atkári Tamás