2019/1 lapszám
Előszó:
Mit tehetünk az állatvédőkkel szemben- Dr. Szendrő Zsolt
Gazdaság:
A modern baromfihús-termelés és lehetséges változatai, valamint ezek gazdasági és társadalmi hatásai – Dr. Kállay Béla
Baromfiipar:
A mérleg nyelve könnyen felbillen – Veszelka András
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat helyzete 2018-ban – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Kristóf Beáta, Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi
Esemény:
Ross 400-as Club – szerkesztőségi összeállítás
Takarmányozás:
A korszerű baromfi-takarmányozás alapjai (XI. rész) – Dr. Gyenis József
Esemény:
Átadták a Hunent Zrt. mélykúti feldolgozó üzemét – munkatársunktól
Takarmányozás:
Lehetőségek és korlátok a fehérjetartalom csökkentésekor – Dr. Dublecz Károly
Esemény:
Kiszámíthatatlan vitamin és – aminósavpiac – munkatársunktól
Gyakorlati tapasztalat:
Üzemlátogatás Szúnyogpusztán – Dr. Kállay Béla
Tojótyúktartás:
Európai tojástermelés: Merre? – Dr. Sütő Zoltán, Dr. Horn Péter
Céghíradó:
A Pohlmann-dosszié: -egy hosszú fejezet lezárva – munkatársunktól
Esemény:
Osztrák-magyar együttműködésben a fejlesztésért – munkatársunktól
Portré:
A baromfiágazatban a teljesítmény gyorsan lemérhető – vava
Állategészségügy:
A mikrobiom szerepe a baromfi egészséges emésztő szervrendszerének és általános egészségének fenntartásában – Dr. Kőrösi László
Terjedőben lévő betegségek – munkatársunktól
Csak lassan csökken az antibiotikum-felhasználás az állattartásban – szerkesztőségi összeállítás
Nyúltenyésztés:
Az anyanyulak elhullása s selejtezése – Dr. Szendrő Zsolt, Dr. Barna Judit
Esemény:
IPPE 2019 – Dr. Gyenis József
Évforduló:
A magyar baromfitenyésztés úttörője Báldy Bálint – Zubor Ferenc