2019/1 lapszám

2019/1 lapszám

Előszó:

Mit tehetünk az állatvédőkkel szemben- Dr. Szendrő Zsolt

Gazdaság:

A modern baromfihús-termelés és lehetséges változatai, valamint ezek gazdasági és társadalmi hatásai – Dr. Kállay Béla

Baromfiipar:

A mérleg nyelve könnyen felbillen – Veszelka András

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat helyzete 2018-ban – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Kristóf Beáta,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Esemény:

Ross 400-as Club – szerkesztőségi összeállítás

Takarmányozás:

A korszerű baromfi-takarmányozás alapjai (XI. rész) – Dr. Gyenis József

Esemény:

Átadták a Hunent Zrt. mélykúti feldolgozó üzemét – munkatársunktól

Takarmányozás:

Lehetőségek és korlátok a fehérjetartalom csökkentésekor – Dr. Dublecz Károly

Esemény:

Kiszámíthatatlan vitamin és – aminósavpiac – munkatársunktól

Gyakorlati tapasztalat:

Üzemlátogatás Szúnyogpusztán – Dr. Kállay Béla

Tojótyúktartás:

Európai tojástermelés: Merre? – Dr. Sütő Zoltán, Dr. Horn Péter

Céghíradó:

A Pohlmann-dosszié: -egy hosszú fejezet lezárva – munkatársunktól

Esemény:

Osztrák-magyar együttműködésben a fejlesztésért –  munkatársunktól

Portré:

A baromfiágazatban a teljesítmény gyorsan lemérhető – vava

Állategészségügy:

A mikrobiom szerepe a baromfi egészséges emésztő szervrendszerének és általános egészségének fenntartásában – Dr. Kőrösi László

Terjedőben lévő betegségek – munkatársunktól

Csak lassan csökken az antibiotikum-felhasználás az állattartásban – szerkesztőségi összeállítás

Nyúltenyésztés:

Az anyanyulak elhullása s selejtezése  – Dr. Szendrő Zsolt, Dr. Barna Judit

Esemény:

IPPE 2019 –  Dr. Gyenis József

Évforduló:

A magyar baromfitenyésztés úttörője Báldy Bálint –  Zubor Ferenc