2017/4. lapszám

2017/4. lapszám

Előszó: Éppen mint a kakas….- Prof. Sütő Zoltán

Gazdaság:

A versenyképesség meghatározó tényezői II. – a piacra jutás feltételei  – Dr. Szőllősi László, Molnár Szilvia

Esemény:

Nemzetközi események-összefoglaló –  dr. Csorbai Attila

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat 2017 első háromnegyedévében. – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Pulykaágazat:

Boldog hálaadást – szakmai konferencia – Prof. Dr. Sütő Zoltán

A pulykaágazat kihívásai -szakmai nap Biomin Kft – Orbán András

Esemény:

Partnertalálkozó Döbröntés –  Gallus Kft. -Gippert Bea

A Tojás Világnapja – Dr. Kállay Béla

Céghíradó:

30 éves a Farm Tojás –  Veszelka András

Esemény:

Aviagen szeminárium Egerszalókon -Gippert Bea

Élelmiszer-biztonság:

A fipronil-botrány tanulságai – Wellmann Tamás

Takarmányozás:

Hogyan támogatható az emésztőkészülék kedvező fejlődése – Dr. Pál László, Dr. Dublecz Károly

Körkép biztató jelekkel – Dr. Kállay Béla

Víziszárnyas:

Új hűtőház Kiskunfélegyházán –  Orbán András

Gyakorlati Tapasztalat:

Modern telepirányítási rendszer a Bro-Ker-Bét Kft.-nél – munkatársunktól

Higiénia:

Biológiai biztonság télen -Fábián Imre

Esemény:

Panadditív konferencia  – Dr. Gyenis József

Könyvismertető:

Lúdtenyésztők kézikönyve – munkatársunktól

Esemény:

Baromfi Nyári Egyetem Keszthelyen – munkatársunktól

Körkérdés:

Emelni kell az oktatás színvonalát, növelni az ágazatunk vonzerejét  – Veszelka András

Évforduló:

Fejest ugrani a függetlenségbe…..Dr. Horváth Papp Imre – Gippert Bea

Kitekintő:

Szakülés és tisztségválasztás.  MOÁE Baromfi-Egészségügyi Társaság szakülése

Madárinfuenza-esetek.

Amerikaié a holland cég.

Esemény:

OMÉK 2018 – Dr. Kállay Béla

Agrártörténet:

120 éve hunyt el a magyar baromfitenyésztés úttörője Grubiczy Géza –  Zubor Ferenc