2015/1. szám
Tartalom:
Előszó: 15 év a papírforma szerint… – dr. Gippert Tibor
Gazdaság:
Illegális kereskedelem a baromfiágazatban – dr. Aliczki Katalin
A világ állatitermék – és takarmány-előállítása – dr. Zoltán Péter
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat helyzete 2014-ben – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter, Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi
Kitekintő:
Mit várhatunk 2015-ben – Alyssa Cornway, Watt Feed News közlése
Külpiac:
Kínai lehetőségek – dr. Csorbai Attila
Körkérdés:
Tovább korlátozzák a MSM felhasználhatóságát – Veszelka András
Esemény:
Új élőállat-fogadó és – beszállító rendszer a Hungertinél – Gippert Bea
Technológia:
Kíméletes brojlerrakodás – jelentős megtakarítás – Wellman Tamás
Interjú:
Marad a korona a tojáson – dr. Oravecz Mártonnal és dr. Molnár Györgyivel beszélget Gippert Bea
Interjú:
Állatvédők vitája – (forrás: WattagNet.com / Poultry. Terrence O’Keefe)
Baromfiipar:
Bátaszéki „sárga csirke” – Szekeres Sándorral (Bát-Grill Kft.) beszélget Gippert Bea
Takarmányozás:
A korszerű baromfi-takarmányozás alapjai II. rész – dr. Gyenis József
Enzimkiegészítők hatása baromfifajok emésztésére és a bélflóra összetételére – dr. Dublecz Károly
Tojótyúktartás:
Jércenevelőt avattak Földesen – Gippert-Popolics
Esemény:
Biomin Baromfi Fórum- munkatársunktól
Víziszárnyas:
Korszerű vágóüzem Orosházán – dr. Kállay Béla
Esemény:
Infrastruktúra és technológiai fejlesztés Olaszon- munkatársunktól
Állategészségügy:
Az ember és/vagy a vadmadarak – dr. Horváth-Papp Imre
Miért nehéz a baromfibetegségek diagnosztikája? – dr. Nemes Csaba
Kutatás:
Fejezetek a baromfi-tenyésztési kutatások történetéből (III. rész) – dr. Gippert Tibor