2014/1. szám

2014/1. szám

Tartalom:

Előszó: Gasztronómusok és a baromfitermelés – Földi Péter

Gazdaság:

A baromfiágazat globális helyzete és kilátásai (II.)  – dr. Popp József

Gazdaság:

Baromfiipar – mi várható 2014-ben?  – dr. Kállay Béla

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat helyzete 2013-ban – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Körkérdés:

Megújult a Koronás tojás – szerkesztőségi összeállítás

Esemény:

Bócsai “leg”-ek – brojlertelep átadás Fisherbócsán – Gippert Bea

Takarmányozás:

A modern keveréktakarmány-gyártás irányzatai – dr. Zoltán Péter

Körkérdés:

Az állatifehérje-lisztekről – Veszelka András

Esemény:

Kerekasztal a pulyka körül – DSM kerekasztal-beszélgetés – szerkesztőségi összeállítás

Esemény:

Üzemavató a Tranzit Cégcsoportnál – Gippert Bea

Gyakorlati tapasztalat:

Kacsatermelési integráció Mélykúton – Bács-Tak Kft. vezetőjivel  Kiss Istvánnal és Szegedi Zsolttal beszélget dr- Kállay Bélaa

Céghíradó:

Baromfi Takarmányozási Nap – Gyurcsó Gábor, dr. Fehér Károly, Wellesz Tibor

Tojótyúktartás:

A baromfiágazat és a földhasználat a hatékonyság tükrében – dr. Tolvaj-Gergő Győző

Portré:

Egy életen át – örömmel – Benedek Andrással beszélget dr. Kállay Béla

Higiénia:

A baromfitelepek higiéniájának kényes területei – dr. Sághy Tibor

Állategészségügy:

A Salmonella mint jelző baktérium – dr. Tenk István

Körkérdés:

Campylobactar: uniós rendelet várható – Wellmann Tamás