2011 1. szám
Tartalom:
Előszó:
Az érem két oldala – Gippert Bea
Terméktanács:
Ülésezett a BTT – Bárány László
A magyar baromfiágazat helyzete 2010-ben – dr. Csorbai Attila, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi
Interjú:
Az adóterhek csökkentésével előnyeink kihasználhatók – Szabó Istvánnal beszélget dr. Kállay Béla
Élelmiszer-biztonság:
Az előrecsomagolt friss baromfihúsok minősége – Gippert Bea
Takarmányozás:
Takarmányárak – már nem a jövő hanem a jelen kihívása – dr. Kállay Béla
Alacsony fehérjetartalmú tápok értéke a brojlertartásban – Ioannis Mavromichalis
Technológia:
Volier tartásmód – erősödő tendencia Európában – Földes Sándor
Víziszárnyas:
Új hűtési megoldások a lúdtojások keltetésében – dr. Bogenfürst Ferenc, dr. Áprily Szilvia
Körkérdés:
A lúdágazat keltetési problémáinak nyomában: Ki a ludas? – Török Tünde
Kutatás:
Újra önálló a „Kisállat-tenyésztési Kutatóintézet – dr. Gippert Tibor, dr. Szalay István
Hozzászólás:
Az agrárszakemberek gyakorlati képzése – dr. Nagy Gyula
Higiénia:
Nincs csodaszer – dr. Vass István
Állategészségügy:
A baromfiállományok szalmonella-mentesítésének/gyérítésének eddigi eredményei – dr. Forgó Viktória
Esemény:
IV. Intervet nap – dr. Nagy Gyula
Állategészségügy:
A csirke ESBL-baktériumokhatása az emberi egészségre – dr. Nagy Gyula
Nyúltenyésztés:
Az anyanyulak kondíciója – J. J Pascual