2011 1. szám

2011 1. szám

Tartalom:

Előszó:

Az érem két oldala – Gippert Bea

Terméktanács:

Ülésezett a BTT – Bárány László

A magyar baromfiágazat helyzete 2010-ben – dr. Csorbai Attila, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Interjú:

Az adóterhek csökkentésével előnyeink kihasználhatók – Szabó Istvánnal beszélget dr. Kállay Béla

Élelmiszer-biztonság:

Az előrecsomagolt friss baromfihúsok minősége – Gippert Bea

Takarmányozás:

Takarmányárak – már nem a jövő hanem a jelen kihívása – dr. Kállay Béla

Alacsony fehérjetartalmú tápok értéke a brojlertartásban – Ioannis Mavromichalis

Technológia:

Volier tartásmód – erősödő tendencia Európában – Földes Sándor

Víziszárnyas:

Új hűtési megoldások a lúdtojások keltetésében – dr. Bogenfürst Ferenc, dr. Áprily Szilvia

Körkérdés:

A lúdágazat keltetési problémáinak nyomában: Ki a ludas? – Török Tünde

Kutatás:

Újra önálló a “Kisállat-tenyésztési Kutatóintézet – dr. Gippert Tibor, dr. Szalay István

Hozzászólás:

Az agrárszakemberek gyakorlati képzése – dr. Nagy Gyula

Higiénia:

Nincs csodaszer – dr. Vass István

Állategészségügy:

A baromfiállományok szalmonella-mentesítésének/gyérítésének eddigi eredményei – dr. Forgó Viktória

Esemény:

IV. Intervet nap – dr. Nagy Gyula

Állategészségügy:

A csirke ESBL-baktériumokhatása az emberi egészségre – dr. Nagy Gyula

Nyúltenyésztés:

Az anyanyulak kondíciója – J. J Pascual