2010 2. szám

Tartalom:
Előszó:
A csirketermelő szobra – dr. Horváth-Papp Imre
Gazdaság:
A baromfihús-előállítás világpiaci kilátásai – dr. Popp József dr. Aliczki Katalin, dr. Nyárs Levente
Terméktanács:
Stratégia az asztalon – Gippert Bea
A baromfiágazat helyzete az első negyedévében – dr. Csorbai Attila, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,dr. Molnár Györgyi
A csirke meg a tojás – Gippert Bea
Esemény:
Aviagen partnertalálkozó Herceghalmon
Körkérdés:
Eltérő álláspontok: van-e új üzleti lehetőség a GMO-mentes baromfitermékekben – Török Tünde
Esemény:
Hubbard partnertalálkozó Siófokon – dr. Kállay Béla
Takarmányozás:
Szerves savas tartósítás – Karnoth yoris, Pártos László
Vizsgálatok a baromfi hőtűrő képességének javításara – dr. Kőrösiné dr. Molnár Andrea, Szabó Zsuzsa, Podmaniczky Béla
Víziszárnyas:
Hízottmájtermelés az állatjóléti szempontok figyelembevételével – dr. Kozák János
Esemény:
Víziszárnyas világkonferencia – Heinz Pingel
Higiénia:
Az ivóvíz-fertőtlenítés szerepe a szalmonella mentesítésben – Fábián Imre
Gyakorlati tapasztalat:
Egy megvalósult fejlesztés Öttevényben – dr. Kállay Béla
Esemény:
Sikeres képzési kezdeményezés – Balatonkenesei szakmai továbbképzés
Nyúltenyésztés:
Kínában jártunk – dr. Szendrő Zsolt. Szendrő Katalin