2010 2. szám

2010 2. szám

Tartalom:

Előszó:

A csirketermelő szobra – dr. Horváth-Papp Imre

Gazdaság:

A baromfihús-előállítás világpiaci kilátásai – dr. Popp József dr. Aliczki Katalin, dr. Nyárs Levente

Terméktanács:

Stratégia az asztalon – Gippert Bea

A  baromfiágazat helyzete az első negyedévében – dr. Csorbai Attila, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,dr. Molnár Györgyi

A csirke meg a tojás – Gippert Bea

Esemény:

Aviagen partnertalálkozó Herceghalmon

Körkérdés:

Eltérő álláspontok: van-e új üzleti lehetőség a GMO-mentes baromfitermékekben – Török Tünde

Esemény:

Hubbard partnertalálkozó Siófokon – dr. Kállay Béla

Takarmányozás:

Szerves savas tartósítás – Karnoth yoris,  Pártos László

Vizsgálatok a baromfi hőtűrő képességének  javításara – dr. Kőrösiné dr. Molnár Andrea, Szabó Zsuzsa, Podmaniczky Béla

Víziszárnyas:

Hízottmájtermelés az állatjóléti szempontok figyelembevételével – dr. Kozák János

Esemény:

Víziszárnyas világkonferencia – Heinz Pingel

Higiénia:

Az ivóvíz-fertőtlenítés szerepe a szalmonella mentesítésben – Fábián Imre

Gyakorlati tapasztalat:

Egy megvalósult fejlesztés Öttevényben – dr. Kállay Béla

Esemény:

Sikeres képzési kezdeményezés – Balatonkenesei szakmai továbbképzés

Nyúltenyésztés:

Kínában jártunk – dr. Szendrő Zsolt. Szendrő Katalin