2009 4. szám

2009 4. szám

Tartalom:

Előszó:

Kukurikú, Kukurikú…- dr. Sütő Zoltán

Gazdaság:

A válságtényezők várható hatásai – dr. Kállay Béla

A hazai baromfihús termékpálya kilátásai – dr. Popp József

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat  2009 I-III. negyedévében  – Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,  Szabolcsi  Zsolt

Tenyésztés:

Eltérő genotípusú tojóhibrid-állományok központi teljesítményvizsgálata – Gyimóthy Balázs, Marlok Péter, Újváry Lajosné, dr. Sütő Zoltán

Takarmányozás:

A toxinkötők hatása a mikroelem-tartalomra – Farkas Róbert

Esemény:Élelmiszer-biztonsági kockázatbecslés – MÉBIH,  EFSA konferencia

Gyakorlati tapasztalat:

Nem minden tojás egyforma – Kertész Tamással beszélget Gippert Bea

Körkérdés:

Állatjólléti támogatások, első keserű tapasztalatok – Török Tünde

Esemény:

Az agrártermelés nagy kérdései és apró fogásai –  SZIE ÁOTK a MÁK és a Vet Nutrition Kft. rendezvénye

Egészséges bélrendszer, jó emésztés – Vet Produkt Kft. rendezvény

Szalmonellamentesítés itthon és Németországban – Lohmann Animal Health szakmai találkozó

Vélemény:

Egy sajtótájékoztató apropóján – szerkesztőségi levél

Állategészségügy:

Mi a helyzet  a szalmonellamentesítéssel? – dr. Nagy Gyula

Nyúltenyésztés:

Fogyasztói szokások a hazai nyúlhúspiacon – dr. Szakály Zoltán,