2009 4. szám
Tartalom:
Előszó:
Kukurikú, Kukurikú…- dr. Sütő Zoltán
Gazdaság:
A válságtényezők várható hatásai – dr. Kállay Béla
A hazai baromfihús termékpálya kilátásai – dr. Popp József
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat 2009 I-III. negyedévében – Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós, Szabolcsi Zsolt
Tenyésztés:
Eltérő genotípusú tojóhibrid-állományok központi teljesítményvizsgálata – Gyimóthy Balázs, Marlok Péter, Újváry Lajosné, dr. Sütő Zoltán
Takarmányozás:
A toxinkötők hatása a mikroelem-tartalomra – Farkas Róbert
Esemény:Élelmiszer-biztonsági kockázatbecslés – MÉBIH, EFSA konferencia
Gyakorlati tapasztalat:
Nem minden tojás egyforma – Kertész Tamással beszélget Gippert Bea
Körkérdés:
Állatjólléti támogatások, első keserű tapasztalatok – Török Tünde
Esemény:
Az agrártermelés nagy kérdései és apró fogásai – SZIE ÁOTK a MÁK és a Vet Nutrition Kft. rendezvénye
Egészséges bélrendszer, jó emésztés – Vet Produkt Kft. rendezvény
Szalmonellamentesítés itthon és Németországban – Lohmann Animal Health szakmai találkozó
Vélemény:
Egy sajtótájékoztató apropóján – szerkesztőségi levél
Állategészségügy:
Mi a helyzet a szalmonellamentesítéssel? – dr. Nagy Gyula
Nyúltenyésztés:
Fogyasztói szokások a hazai nyúlhúspiacon – dr. Szakály Zoltán,