2009 3. szám
Tartalom:
Előszó:
Véletlen manipulációk, vagy manipulált véletlenek- dr. Horváth-Papp Imre
Gazdaság:
Tendenciák és versenyelőnyök a világ állatitermék-ellátásában – dr. Horn Péter, dr. Sütő Zoltán
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat helyzete 2009 első félévében – dr. Takács László, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós, Szabolcsi Zsolt
Interjú:
A „kegyelmi időszakot” jól ki kellene használni – Bárány Lászlóval beszélget Gippert Bea
Takarmányozás:
Nagyobb figyelem irányul a mikotoxinokra – dr. Forgács Barnabás
A tojótyúkok fehérje – és aminósav-ellátása II. – dr. Tossenberger János, dr. Babinszky László
Technológia:
Új ketrecek Földesen- Földes Sándor
Víziszárnyas:
Szaporasági mutatók zárt, intenzív tartásban lúdfajban – dr. Áprily Szilvia, dr. Bogenfürst Ferenc, Fernczei Réka
Állatvédelem:
Becsületbeli ügy – a BTT elnökét és a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorát kérdezte Török Tünde
Fogyasztási szokások:
Csirkehús-fogyasztási szokások Magyarországon – Tikász Ildikó Edit, dr. Szücs István
Állategészségügy:
Pulykák szalmonellamentesítése Ausztriában – dr. Horváth-Papp Imre
Baromfitartók számára komoly gondot okoz a madártetűatka – dr. Farkas Róbert
A baromfi kokcidiozisa IV. – Karcagi Roland, dr. Szurop Gábor
Nyúltenyésztés:
Szopósnyulak nem fertőző eredetű elhullásának okai – dr. Szendrő Zsolt