2009 1. szám
Tartalom:
Előszó:
Kórjelzés és gyógykezelés- Földi Péter
Külkereskedelem:
Agrárexportunk 2008-ban – baromfiágazati vetület – dr. Szabó Jenő
Gazdaság:
A vágócsirke termékpálya belső kapcsolatai és az értékképződés – dr. Szőllősi László
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat 2008-ban – dr. Takács László, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós, Szabolcsi Zsolt
Esemény:
Keltetőüzem csúcstechnológiával – Aviagen Kft. hilbersdorfi keltetőüzeméről
Takarmányozás:
Szervetlen mikroelemek helyettesítése kismennyiségű szerveskötésben lévő mikroelemekkel – dr. Kőrösiné dr. Molnár Andrea
Esemény:
Három az egyben – Intervet Schering Plough rendezvénye
Takarmányozás:
A takarmányozási költségek csökkentésének lehetőségei – dr. Gippert Tibor
Tartástechnológia:
Technológiai fejlesztés a pulyka előnevelő-telepen – Popolics János
Technológia:
A világítás szerepe a baromfitartásban – dr. Vincze László
Víziszárnyas:
Fogyasztói preferenciák a libamáj és libamájkészítmények piacán – Szente Viktória, Szigeti Orsolya, Szakály Zoltán
Gyakorlati tapasztalat:
A húscsirke-állományok szalmonellamentesítéséről – Bárány Lászlóval, és Henry von den Dungennel beszélget dr. Vörös Gábor
Esemény:
Baromfi- egészségügyi szakállatorvosi diplomaosztás – dr. Horváth-Papp Imre
Állategészségügy:
A baromfi kokcidiozisa II. – Karcagi Roland, dr. Szurop Gábor
Élettan:
A tojásfehérjelé a tojássárgájalé és a teljes tojáslé hőérzékenységének vizsgálata – Németh Csaba
Nyúltenyésztés:
Gödöllői kutatási eredmények a veronai világkongresszuson – dr. Eiben Csilla, dr. Virág Györgyi