2008 2. szám
Tartalom:
Előszó:
10 éva a baromfitartók szolgálatában- dr. Gippert Tibor
Gazdaság:
Baromfitartó gazdaságok jövedelem kilátásai és üzemszerkezetük középtávú jövője – Pesti Csaba, dr. Keszthelyi Szilárd
Sajtófigyelő:
A fehérje iránti igény ösztönzi a baromfitermelést – World poultry
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat 2008. I. negyedévében – dr. Takács László, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós, Szabolcsi Zsolt
Interjú:
Új érdekvédelmi szervezet – új célok, új stratégia – Szép Imrével beszélget Gippert Bea
Tartástechnológia:
A takarmány tárolása, mozgatása és mérése a baromfiágazatban – Földes Sándor
Brojlertartás:
Megfelelő értékelés és intézkedések a termelés eredményességének javítása érdekében – Matthew Wilson
Esemény:
Új húshibrid nagyszülőtelep ásványvárón – Aviagen új telepésről
Körkérdés:
Utolsó tartalékait éli fel a pulykaágazat – Török Tünde
Pulykaágazat:
A pulykatenyésztés helyzete sz EU-ban II. – Berlini nemzetközi konferenciáról dr. Kósa Emma
Víziszárnyas:
A genotípus, az ivar és a tömés előtti szakaszos etetés hatása a ludak testtömeggyarapodására és májtermelésére – Áprily Szilvia, dr. Bogenfürst Ferenc
Takarmányozás:
A takarmányok foszfortartalmának és fitáz-aktivitásának hatása a tojótyúkok termelésére, valamint a tojáshéj szilárdságára –
dr. Tossenberger János, dr. Babinszky László
Portré:
Igenis érdemes csinálni – Búza Györggyel beszélget Gippert Bea
Esemény:
Vakcináink jövője, a jövő vakcinái – Intervet Hungária Kft. és a MAK tudományos szakmai rendezvénye
Állategészségügy:
A campylobacter előfordulása baromfifajokban, valamint a baktériumfajok által okozott betegségek – dr. Varga János