2009 1. szám

2009 1. szám

Tartalom:

Előszó:

Kórjelzés és gyógykezelés- Földi Péter

Külkereskedelem:

Agrárexportunk 2008-ban – baromfiágazati vetület – dr. Szabó Jenő

Gazdaság:

A vágócsirke termékpálya belső kapcsolatai és az értékképződés – dr. Szőllősi László

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat  2008-ban – dr. Takács László, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,  Szabolcsi  Zsolt

Esemény:

Keltetőüzem csúcstechnológiával – Aviagen Kft.  hilbersdorfi keltetőüzeméről

Takarmányozás:

Szervetlen mikroelemek helyettesítése kismennyiségű szerveskötésben lévő mikroelemekkel –   dr. Kőrösiné dr. Molnár Andrea

Esemény:

Három az egyben –  Intervet Schering Plough rendezvénye

Takarmányozás:

A takarmányozási költségek csökkentésének lehetőségei – dr. Gippert Tibor

Tartástechnológia:

Technológiai fejlesztés a pulyka előnevelő-telepen – Popolics János

Technológia:

A világítás szerepe a baromfitartásban – dr. Vincze László

Víziszárnyas:

Fogyasztói preferenciák a libamáj és libamájkészítmények piacán – Szente Viktória, Szigeti Orsolya, Szakály Zoltán

Gyakorlati tapasztalat:

A húscsirke-állományok szalmonellamentesítéséről – Bárány Lászlóval, és Henry von den Dungennel beszélget dr. Vörös Gábor

Esemény:

Baromfi- egészségügyi szakállatorvosi diplomaosztás – dr. Horváth-Papp Imre

Állategészségügy:

A baromfi kokcidiozisa II. – Karcagi Roland, dr. Szurop Gábor

Élettan:

A tojásfehérjelé a tojássárgájalé és a teljes tojáslé hőérzékenységének vizsgálata – Németh Csaba

Nyúltenyésztés:

Gödöllői kutatási eredmények a veronai világkongresszuson – dr. Eiben Csilla, dr. Virág Györgyi