2017/2. lapszám

2017/2. lapszám

Előszó:

New Orleanstól Pekingig – dr. Horn Péter

Külkereskedelem:

Az élőállat- és hús-külkereskedelmünk baromfi szelete – Dr. Szabó Jenő

Gazdaság:

XXV. Baromfi-tenyésztési Világkongresszus tapsztalatai – dr. Horn Péter, dr. Csorbai Attila

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat 2017 első negyedévében. – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Esemény:

Baromfi Világnap – Az ágazat a nézségek ellenére évről évre bizonyít  – Fórián Zoltán

Iráni baromfiipari küldöttség Magyarországon – munkatársunktól

Külföldön Járva:

Egységes álláspont rezisztencia ügyben –  dr. Gyenis József

Pulykaágazat:

A valós és fenntartható teljes integráció – Erdélyi István, Domján Balázs

Esemény:

50 éves a magyar baromfitenyésztés zászlóshajója – Bábolna Tetra  – munkatársunktól

Körkérdés:

Tojáspiaci helyzetkép az áfacsökkentés után  – Veszelka András

Érdekellentétek feszülnek a tojásszektorban – Veszelka András

Esemény:

Fókuszban az aminósavak – EVONIK szakmai nap – munkatársunktól

Támogatott K+F Mágocson – Y Takarmányipari Kft. – munkatársunktól

Szakmaiság, újító szemlélet Mórahalmon – UBM napok – munkatársunktól

Kitekintő:

A madárinfluenza (AI) miatti korlátozások enyhítése

Az Európai Parlament ellenzi a GM-kukorica behozatalát

A világ állatitakarmány-előállítása 2016-ban – Global Poultry Jackie Linden

Esemény:

Új mikotoxinok a látótérben – Biomin szakmai nap – O.S.

Portré:

Négy évtized a baromfi-egészségügy szolgálatában – dr. Kőrösi Lászlóval beszélget –  dr. Kállay Béla

Körkérdés:

A termelők elfogadják a hatósági szigort  – Welmann Tamás

Esemény:

Derzsy napok 2017 – munkatársunktól

Állategészségügy:

Járványvédelmi kerekasztal – Pandur Mónika

A baromfi egyes anyagforgalmi betegségei és mérgezései – dr. Sályi Gábor

Esemény:

AviFlu fórum Athénban a madárinfluenzáról – munkatársunktól

Állategészségügy:

Új és ismét jelentkező betegségek – dr. Kőrösi László

Esemény:

VII. Brojler Szakmai Továbbképzés – munkatársunktól

Nyúltenyésztés:

A magas hőmérséklet hatása a nyulak termelésére  – Gerencsér Zsolt, Szendrő Katalin