2024 3. szám

2024 3. szám

Előszó:

Hol az igazság Mostanában – Dr. Sütő Zoltán

Terméktanács:

A   magyar baromfiágazat első féléve – Dr. Csorbai Attila, Dr. Fodor Zoltán, Kristóf Beáta,  Látits Miklós, Dr. Molnár Györgyi

Esemény:

Reform, Közös gondolkodás, párbeszéd – kerekasztal-beszélgetés BTT, Agrárminisztérium, Magyar Államkincstár, Agrárkamara  – Gippert Bea

Interjú:

Interjú Hollósi Dáviddal a Magyar Bankszövetség agrár-munkabizottságának elnökével –Munkatársunktól

Gazdaság:

Gyengélkedő globális húspiaci kilátások – Pogácsásné Pálos Dóra

Takarmányozás:

Erősen szétvált a kétféle hasznosítású őszibúza ára   – Pótsa Zsófia

Az oxidatív stressz hatása a baromfihús minőségére   – Dr. Gyenis József

Technológia:

Az automatizálás újabb lépése – Tokaji István

Esemény:

Evonik takarmányozási konferencia  – Dr. Gyenis József

Körkérdés:

Fel kell készülni: humán világjárvánnyá válhat a madárinfluenza – Veszelka András

Állategészségügy:

Baromfitelepek járványvédelme Magyarországon – Dr. Kovács László

Gumborói betegség megváltozott arca Európában – Dr. Mató Tamás

Esemény:

XXX Derzsy Napok  – Munkatársunktól

Mikoplazma konferencia – Dr. Kőrösi László

Géntecnológia:

Mi volt előbb: a tyúk vagy a CRISPR/Cas9? -Ecker András, Lázár Bence, Várkonyi Eszter,Gócza Elen

Nyúltenyésztés:

A nyulak csecsbimbószáma- Lehet szelekcióval növelni?  – Dr. Szendrő Zsolt

Állatjóllét:

A hamis jelölések óriási bizalomvesztéssel járnak  – Munkatársunktól