2020. 1 szám

2020. 1 szám

Előszó:

Minek nevezzelek? – dr. Horváth-Papp Imre

Gazdaság:

Innováció a jövőben, mi várható a baromfi- és takarmányiparban? – dr. Zoltán Péter

Körkérdés:

2019-et értékelték a szövetségi elnökök – Veszelka András

Jogszabály:

Az állattenyésztés uniós és új nemzeti szabályozása– dr. Flink Ferenc

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat helyzete 2019-ben – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Kristóf Beáta,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Nekrológ:

Elhunyt Szabó István a magyar agráripar meghatározó személyisége  –  munkatársunktól

Esemény:

Jóval négyszáz felett a négyszázasok – munkatársunktól

Takarmányozás:

A korszerű baromfi-takarmányozás alapjai (XIV. rész) – dr. Gyenis József

Víziszárnyas:

Évszázados unikumunk: a libamáj – dr. Áprily Szilvia

Gazdaság:

A termelői szerveződések helyzete, a termelői csoportok gondjai – Tolvaj-Gergő Győző

Technológia:

Az alternatív tojástermelés technológiai kérdései (1. rész) – Kiss Barnabás

Esemény:

IPPE – magyar szemmel – dr. Gyenis József

Higiénia:

A közösen kialakított ellenőrző lista a járványvédelem eszköze – Fábián Imre

Körkérdés:

Hatékony eszközökkel szigorodik a járványvédelem – Lesz kalács is, korbács is – Veszelka András

Állategészségügy:

Fertőtleníthetőség kötött talajon, fóliás tartásban nevelt libaállományoknál – dr. Tenk István, dr. Csorbai Attila

Brojlerekben előforduló mirigyesgyomor-elváltozások összefüggései más elváltozásokkal – Laczkóné dr. Sápi Réka

Nyúltenyésztés:

A nyulak termelése a születési súlyuktól függően – dr. Szendrő Zsolt, dr. Atkári Tamás