2015/1. szám

2015/1. szám

20151

Tartalom:

Előszó: 15 év a papírforma szerint… – dr. Gippert Tibor

Gazdaság:

Illegális kereskedelem a baromfiágazatban – dr. Aliczki Katalin

A világ állatitermék – és takarmány-előállítása – dr. Zoltán Péter

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat helyzete 2014-ben – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Kitekintő:

Mit várhatunk 2015-ben – Alyssa Cornway, Watt Feed News közlése

Külpiac:

Kínai lehetőségek – dr. Csorbai Attila

Körkérdés:

Tovább korlátozzák  a MSM felhasználhatóságát – Veszelka András

Esemény:

Új élőállat-fogadó és – beszállító rendszer a Hungertinél – Gippert Bea

Technológia:

Kíméletes brojlerrakodás – jelentős megtakarítás – Wellman Tamás

Interjú:

Marad a korona a tojáson  –  dr. Oravecz Mártonnal és dr. Molnár Györgyivel beszélget Gippert Bea

Interjú:

Állatvédők vitája  –  (forrás: WattagNet.com / Poultry. Terrence O’Keefe)

Baromfiipar:

Bátaszéki “sárga csirke” – Szekeres Sándorral (Bát-Grill Kft.) beszélget  Gippert Bea

Takarmányozás:

A korszerű baromfi-takarmányozás alapjai II.   rész – dr. Gyenis József

Enzimkiegészítők hatása baromfifajok emésztésére és a bélflóra összetételére  – dr. Dublecz Károly

Tojótyúktartás:

Jércenevelőt avattak Földesen – Gippert-Popolics

Esemény:

Biomin Baromfi Fórum- munkatársunktól

Víziszárnyas:

Korszerű vágóüzem Orosházán – dr. Kállay Béla

Esemény:

Infrastruktúra és technológiai fejlesztés Olaszon- munkatársunktól

Állategészségügy:

Az ember és/vagy a vadmadarak – dr. Horváth-Papp Imre

Miért nehéz a baromfibetegségek diagnosztikája? – dr. Nemes Csaba

Kutatás:

Fejezetek a baromfi-tenyésztési kutatások történetéből (III. rész) – dr. Gippert Tibor