2014/3. szám

2014/3. szám

2014/3 számTartalom:

Előszó: Mire elég egy emberöltő? – dr. Sütő Zoltán

Gazdaság:

Termelés és versenyképesség  – dr.Horn Péter

Baromfi a külpiacon  – dr. Szabó Jenő

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat 2014 első félévében – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

Kitekintő:

Csukott vagy behajtott az ajtó? –  dr. Kállay Béla

Esemény:

Ünnepélyes üzemátadás a Master Goodnál – Munkatársunktól

Körkérdés:

Tartósan magasra szökött a brojler-keltetőtojás ára – Veszelka András

Esemény:

Mindhárom fél előnyére – Aviagen találkozó – Munkatársunktól

Gyakorlati tapasztalat:

Brojlertermelés egy békési mintagazdaságban – Medovarszki farm  –  dr. Kállay Béla

Takarmányozás:

Javuló takarmányértékesítés szemesbúzával – UBM cégcsoport, Pannon egyetem

Esemény:

Korszerű takarmánykeverő épült Mágocson – Munkatársunktól

Takarmányozási körkép:

JPillanatkép a takarmányozásról – Munkatársunktól

Esemény:

DSM: VI. Országos Szakmai Partnertalálkozó – dr. Gyenis József

Céghíradó:

Húsz év, duplaannyi tapasztalattal- Dakovit Kft – Gippert Bea

Takarmányozás:

A korai Takarmányozás szerepe a sikeres termelésben – dr. Koen Uitdehaag

Névjegy:

A cégér változott de a baromfi megmaradt- dr.  Gyenis Józseffel beszélget Gippert Bea

Víziszárnyas:

A víziszárnyas-ágazat nemzetközi és hazai helyzetéről – Molnár Szilvia, Ladányi Krisztina, dr. SzŐllősi László

Tojótyúktartás:

Szigorodó előírások, növekvő költségek – Munkatársunktól

Állategészségügy:

A colibacillosis kártételéről – dr. Horváth-Papp Imre

Kutatás:

Fejezetek a baromfi-tenyésztési kutatások történetéből (I. rész) – dr. Gippert Tibor