2013/1. szám

2013/1. szám

Tartalom:

Előszó:

Szakács a fakanálnál. cipész a kaptafánál……- dr. Sütő Zoltán

Interjú:

Merre tovább baromfiágazat? –  dr. Csorbai Attilával a BTT elnökével  Gippert Bea beszélget

Gazdaság:

Tovább gurul még mielőtt pipe lenne – dr. Aliczki Katalin

Körkérdés:

Mélyrepülésbe kerülhet a pulykaágazat? – Szerkesztőségi összeállítás

Baromfiipar:

Integrált baromfitermelés Szentesen –  Magyar Józseffel  dr. Kállay Béla beszélget

Céghíradó:

A brojler a lényeg – Takács Balázzsal, az Aviagen Kft. ügyvezető igazgatójával  Gippert Bea beszélget

Technológia:

Brojler naposcsibe előnevelése Hatchbrood rendszerben – dr. Zoltán Péter

Takarmányozás:

A jó minőségű pellet hatása és költségei – Tom Winowski

Gazdaság:

Összefüggések a takarmányozásban – Poultry Int. 2013/2

Esemény:

Brojler-vágóhidat avattak Állampusztán

Technológia:

LED égők váltják fel a hagyományos izzókat – Földes Sándor

Céghíradó:

Huszonöt éves a Farm Tojás Kft. –  Kertész Tamással  Veszelka András beszélget

Tojástermelés:

Cseh tojástermelés napjainkban – a Kovobel és Barcross cég fordítása

Állategészségügy:

A veréb is madár…? – dr. Tenk István

A csibe minőségének megítélése – Juan Carlos Abad Moreno

Újabb adatok a baromfi mycoplasmosisairól – dr. Stipkovits László

 Higiénia:

Telepi higiénia-a leggyakrabban előforduló hibák – Litz Tamás

Esemény:

VI. MSDay – Állatgyógyászati konferencia – dr. Nagy Gyula

Nyúltenyésztés:

Az anyanyulak csoportos tartása – dr. Szendrő Zsolt, Szendrő Katalin

Esemény:

Eurotier 2012 – dr. Kállay Béla