2011 4. szám

2011 4. szám

Tartalom:

Előszó:

Őrült beszéd: ne együnk annyi húst! – Földi Péter

Gazdaság:

A baromfiágazat jövőképe rendkívül kedvező – dr. Horn Péter

Hozzászólás:

99 vagy 1 százalék? – dr. Szendrő Zsolt

Terméktanács:

A magyar baromfiágazat helyzete 2011. harmadik negyedévében – dr. Csorbai Attila, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,

dr. Molnár Györgyi

A pulyka jóléte – dr. Csorbai Csaba

Esemény:

A tojás világnapja

Interjú:

Egységben az erő – Végh Lászlóval beszélget dr. Kállay Béla

Körkérdés:

A tyúkok már jól érzik magukat – Veszelka András

Céghíradó:

A Master Good továbbra is magasan tartja a lécet – Gippert Bea

Esemény:

Több és egészségesebb csirke – DSM Nutritional P.H. Kft. szimpózium

Technológia:

A hatékonyság növelése korszerű technológiával – Földes Sándor

Esemény:

Pusztagold-rendezvény

Higiénia:

Vízellátó rendszerek tisztítása és fertőtlenítése – dr. Sághy Tibor

Víziszárnyas:

A világ kacsahústermelése és piaca – dr. Kozák János

Esemény:

Termelés optimális profittal – Biomin Kft. rendezvénye

Takarmányozás

Lehetőségek a mikotoxinok okozta kártétel csökkentésére – Mézes Miklós

Esemény:

Tizenöt éve a takarmánykiegészítők piacán – Panadditív partnertalálkozó

Állategészségügy:

Antibiotikum-rezisztencia – dr. Csomán Ákos

Esemény:

Merial baromfis nap – Rhone Vet Kft. Monoron

Állategészségügy:

Brojlerek bélelváltozásainak elkülönítő kórjelzése – dr. Horvát-Papp Imre

A bakteriális enteritis továbbra is fenyeget – dr. Nagy Gyula

Nyúltenyésztés:

A nyúlhús, mint funkcionális élelmiszer – dr. Antonella Dalle Zotte, dr. Szendrő Zsolt