2009 3. szám

2009 3. szám

Tartalom:

Előszó:

Véletlen manipulációk, vagy manipulált véletlenek- dr. Horváth-Papp Imre

Gazdaság:

Tendenciák és versenyelőnyök a világ állatitermék-ellátásában – dr. Horn Péter, dr. Sütő Zoltán

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat helyzete 2009 első félévében  – dr. Takács László, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,  Szabolcsi  Zsolt

Interjú:

A “kegyelmi időszakot” jól ki kellene használni – Bárány Lászlóval beszélget Gippert Bea

Takarmányozás:

Nagyobb figyelem irányul a mikotoxinokra – dr. Forgács Barnabás

A tojótyúkok fehérje – és aminósav-ellátása II. – dr. Tossenberger János, dr. Babinszky László

Technológia:

Új ketrecek Földesen- Földes Sándor

Víziszárnyas:

Szaporasági mutatók zárt, intenzív tartásban lúdfajban – dr. Áprily Szilvia, dr. Bogenfürst Ferenc,  Fernczei Réka

Állatvédelem:

Becsületbeli ügy – a BTT elnökét  és a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorát kérdezte Török Tünde

Fogyasztási szokások:

Csirkehús-fogyasztási szokások Magyarországon – Tikász Ildikó Edit, dr. Szücs István

Állategészségügy:

Pulykák szalmonellamentesítése Ausztriában – dr. Horváth-Papp Imre

Baromfitartók számára komoly gondot okoz a madártetűatka – dr. Farkas Róbert

A baromfi kokcidiozisa IV. – Karcagi Roland, dr. Szurop Gábor

Nyúltenyésztés:

Szopósnyulak nem fertőző eredetű elhullásának okai – dr. Szendrő Zsolt