2008 2. szám

2008 2. szám

Tartalom:

Előszó:

10 éva a baromfitartók szolgálatában- dr. Gippert Tibor

Gazdaság:

Baromfitartó gazdaságok jövedelem kilátásai és üzemszerkezetük középtávú jövője – Pesti Csaba, dr. Keszthelyi Szilárd

Sajtófigyelő:

A fehérje iránti igény ösztönzi a baromfitermelést – World poultry

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat  2008.  I. negyedévében – dr. Takács László, Földi Péter, dr. Kuli Barnabás, Látits Miklós,  Szabolcsi  Zsolt

Interjú:

Új érdekvédelmi szervezet – új célok, új stratégia – Szép Imrével beszélget Gippert Bea

Tartástechnológia:

A takarmány tárolása, mozgatása és mérése a baromfiágazatban  – Földes Sándor

Brojlertartás:

Megfelelő értékelés és intézkedések a termelés eredményességének javítása érdekében – Matthew Wilson

Esemény:

Új húshibrid nagyszülőtelep ásványvárón – Aviagen  új telepésről

Körkérdés:

Utolsó tartalékait éli fel a pulykaágazat – Török Tünde

Pulykaágazat:

A pulykatenyésztés helyzete sz EU-ban II. – Berlini nemzetközi konferenciáról  dr. Kósa Emma

Víziszárnyas:

A genotípus, az ivar és a tömés előtti szakaszos etetés hatása a ludak testtömeggyarapodására és májtermelésére – Áprily Szilvia, dr. Bogenfürst Ferenc

Takarmányozás:

A takarmányok foszfortartalmának és fitáz-aktivitásának hatása a tojótyúkok termelésére, valamint a tojáshéj szilárdságára –

dr. Tossenberger János, dr. Babinszky László

Portré:

Igenis érdemes csinálni – Búza Györggyel beszélget Gippert Bea

Esemény:

Vakcináink jövője, a jövő vakcinái – Intervet Hungária Kft. és a MAK tudományos szakmai rendezvénye

Állategészségügy:

A campylobacter előfordulása baromfifajokban, valamint a baktériumfajok által okozott betegségek – dr. Varga János