2018/3 lapszám

Előszó: Új miniszter a szaktárca élén, avagy..Mi az ország haszna – Dr. Sütő Zoltán

Külkereskedelem:

Határozott agrárexport-többlet 2017-ben – Dr. Szabó Jenő

Terméktanács:

A  magyar baromfiágazat 2018 első félévében. – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter,  Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi

A baromfihús-termelésre ható legfontosabb nemzeti ügyek- dr. Csorbai Attila

Esemény:

Baromfi Világnap – szerkesztőségi összeállítás

IPC konferencia Hollandiában – dr. Csorbai Attila

Takarmányozás:

Aratás utáni kilátások áremelkedésekkel – Dr. Kállay Béla

Technológia:

A termékenységet és keltethetőséget befolyásoló tényezők hatása a csibeminőségre  – Végi Barbara, Dr. Liptói Krisztina

Takarmányozás:

Metioninforrások biológiai hasznosulása – Barna Andrea

Körkérdés:

Járványvédelem: Spórolnak? Hanyagok? Tudatlanok?  – Veszelka András

Tojótyúktartás:

Ketrecmentes tojástermelés II. – Terméktanácsi összeállítás

Körkérdés:

Messzire kell menni, ki munkást akar lelni  – Veszelka András

Gyakorlati tapasztalat:

Brojlercsirke-nevelés – a lényeg a részletekben rejlik  –  Napsugár Trade Kft. Molnár István

Esemény:

2,5 milliárd forint összértékű beruházás – 35 millió naposcsibe évente  –  Nagisz átadó – munkatársunktól

Takarmányozás:

Rovarliszt a baromfitakarmányban II. rész – Dr. Szendrő Zsolt, Dr. Gyenis József, Szendrő Katalin

Esemény:

Derzsy napok Hajdúszoboszlón  – munkatársunktól

Állategészségügy:

Keresztmetszeti képalkotó eljárások (CT, MR9 a baromfitenyésztésben –  Dr. Petneházy Örs

Évforduló:

150 éve született a magyar baromfitenyésztés úttörője Hreblay Emil (1868-1930) –  Zubor Ferenc