2018/3 lapszám
Előszó: Új miniszter a szaktárca élén, avagy..Mi az ország haszna – Dr. Sütő Zoltán
Külkereskedelem:
Határozott agrárexport-többlet 2017-ben – Dr. Szabó Jenő
Terméktanács:
A magyar baromfiágazat 2018 első félévében. – dr. Csorbai Attila, dr. Fodor Zoltán, Földi Péter, Látits Miklós, dr. Molnár Györgyi
A baromfihús-termelésre ható legfontosabb nemzeti ügyek- dr. Csorbai Attila
Esemény:
Baromfi Világnap – szerkesztőségi összeállítás
IPC konferencia Hollandiában – dr. Csorbai Attila
Takarmányozás:
Aratás utáni kilátások áremelkedésekkel – Dr. Kállay Béla
Technológia:
A termékenységet és keltethetőséget befolyásoló tényezők hatása a csibeminőségre – Végi Barbara, Dr. Liptói Krisztina
Takarmányozás:
Metioninforrások biológiai hasznosulása – Barna Andrea
Körkérdés:
Járványvédelem: Spórolnak? Hanyagok? Tudatlanok? – Veszelka András
Tojótyúktartás:
Ketrecmentes tojástermelés II. – Terméktanácsi összeállítás
Körkérdés:
Messzire kell menni, ki munkást akar lelni – Veszelka András
Gyakorlati tapasztalat:
Brojlercsirke-nevelés – a lényeg a részletekben rejlik – Napsugár Trade Kft. Molnár István
Esemény:
2,5 milliárd forint összértékű beruházás – 35 millió naposcsibe évente – Nagisz átadó – munkatársunktól
Takarmányozás:
Rovarliszt a baromfitakarmányban II. rész – Dr. Szendrő Zsolt, Dr. Gyenis József, Szendrő Katalin
Esemény:
Derzsy napok Hajdúszoboszlón – munkatársunktól
Állategészségügy:
Keresztmetszeti képalkotó eljárások (CT, MR9 a baromfitenyésztésben – Dr. Petneházy Örs
Évforduló:
150 éve született a magyar baromfitenyésztés úttörője Hreblay Emil (1868-1930) – Zubor Ferenc